Redacția Bunget, orientată de conținutul de pe internet și de propria experiență, dar și fără experți, a făcut o mică listă din trei dependențe care au apărut în anul 2015.
Apple Music
Cea mai importantă revoluție în domeniul consumului muzical a făcut-o compania Apple cu a sa aplicație, Music. O aplicație aproape ideală care studiază preferințele utilizatorilor și creează un playlist: cu cât mai mult de folosești de aceasta, cu atât mai bine funcționează și alegerea aplicației e mai exactă. Pasiunea către Apple Music poate fi numită obișnuință. Poți să creezi un radiowave din oricare compoziție aleasă. Pentru un meloman din anii 1970 aceasta ar fi arătat ca o nebunie, pentru de fapt, ascultătorii au devenit obsedați de produsul muzical, nu și de artiști.
Tinder
Online-dating, care e cam bătrân deja, s-a mutat definitiv în smartphone-uri. Acum este mai simplu să decidem dacă ne place de individ sau nu doar cu o simplă mișcare din deget în dreapta sau în stânga. Nu este neapărat să fii singur ca să intri regulat pe Tinder: pentru unii nici măcar mariajul de succes nu e motiv să renunți la onlinde-dating. Oamenii de știință explică dependența de aplicațiile de dating prin faptul că acestea se aseamănă cu jocurile video. Pe lângă asta, oamenilor le place să privească fețe, iar dacă aceste fețe mai și zâmbesc, atunci e mai plăcut să le privești. Unica metodă de a scăpa de această dependență de aplicații de dating e să le ștergi. Atât.
Internet-memes
Când priviți un film încercați fără voință să faceți screenshoturi și prindeți momente din care ați fi putut face coub. Când vedeți vreo miniatură medievală sau o fotografie cu politicieni, primul gând e ”ce oare să scriu pe ea să o descriu?!”. Când discutați cu prietenii folosiți cuvinte precum ”lulz” sau ”butthurt” și citați din clipurile virale. Toate astea sunt valabile când sunteți dependenți de memes. Termenul de valabilitate al meme-urile se scurtează din ce în ce mai des. Dacă nu folosiți rețelele de socializare măcar pentru o lună, pierdeți firul și riscați să fiți niște rebuți sociali.
Text de: Cătălin CREȚU
© BUNGET 2015
Comments
Post a Comment