Skip to main content

PROIECTUL SNOB: JOB CU JOINT



Producția și vânzarea marijuanei, în țările în care ea este legalizată, reprezintă o întreagă industrie în care găsim profesii noi cu specialiști ai săi. Radio Basarabia Tânără a aflat cine muncește în acest domeniu și urmează să explice pe scurt cum funcționează această industrie.

Specialist în adaosuri alimentare.

O parte din producție poate să conțină marijuana, dar nu toate formele acesteia pot fi consumate în producția alimentară. Specialistul în marijuana alimentară știe care marijuana poate fi adăugată în checuri, cereale sau chiar și cafea.

Specialist în concentrații ale marijuanei.

Munca lui e să creeze amestecuri cu conținut de marijuana. Marijuana concentrată se utilizează în medicină. Popularitatea ei crește în măsura creșterii popularității vaporizatorilor în Statele Unite ale Americii.

Vânzătorul de bonguri.

Vânzarea unităților sticlate folosite pentru fumatul marijuanei va tot crește împreună cu creșterea numărului de state unde este legalizat consumul de marijuana.

Curierii.

Se ocupă cu livrarea amestecurilor de marijuana pacienților sau clienților.

Recenzenții.

Recenzii asupra marijuanei se adună la fel ca și asupra altor produse. Sunt situri speciale unde se vorbește despre efectul și calitatea cannabisului. Situri cu reviewuri profesioniste sunt utile chiar și pentru cei ce folosesc marijuana cu scop medicinal.

Specialist în strângerea roadei.

Înainte ca marijuana să aibă forma ideală pentru vânzare, aceasta participă la un întreg proces de prelucrare specială. Unele părți ale tufarului trebuie tăiate ș.a.m.d. Această muncă nu este plătită prea bine.


Administrator.

În această afacere, ca și în multe altele, este necesară rezolvarea unor probeme ce țin de conducere. E nevoie de cunoștințe în domeniul negocierilor și muncii cu documentația. La acest loc de muncă pot pretinde analiticii, managerii și juriștii.

Consultant.

Uneori clienților le trebuie explicate anumite detali, de exemplu: care sunt efectele cannabisului. De asemenea trebuie explicare variantele corecte de utilizare cu scop medicinal. Uneori trebuie consultați nu numai cumpărătorii, dar și curierii, și nu numai.

Fermier.

Pentru creșterea cannabisului de vânzare, este nevoie de un individ care va avea grijă de cânepă regulat. E necesară regularea temperaturii aerului, lupta cu insectele. De asemenea, fermierul nu trebuie să încalce regulamentul legislativ care permite creșterea acestor plante în condiții anumite.



Text de: Cătălin CREȚU

RBT 2015

(c)

Comments

Popular posts from this blog

PROIECTUL SNOB: O LECȚIE DE LIMBĂ ȚIGĂNEASCĂ

Țigani căldărari lângă șatră. — Să trăiți! — Să trăiți! — Te aves bahtalo! (unui bărbat) / Te aves bahtali (unei femei) / Te aves bahtale! (mai multor indivizi) - („Să fii fericit, norocos!”) — Te aves i tu! („Să fii și tu!”) — Noapte bună! — Noapte bună!  — Mai lași ă riat! — Pe sastimaste! („Să fii sănătos!”) — Mulțumesc! — Să fii sănătos! — Nais tucă! (unui om) /  Nais tumengă! (mai multor oameni) — Pe sastimaste! — Cu te cheamă? — Mă cheamă Murșa / Patrina. — Sar bușios? — Me bușuiuvav Murșa / bușiov Patrina. — De unde ești? — Sunt din Chișinău. — Katar san? — Andai Kișinev sîm. — De-al cui? — Eu sunt fiul lui Iono / fiica lui Iono. — Kasko/kaski san? — Me sîm le Ionosko șeav / Ionoski șei. — Din ce neam eși tu? — Din neamul dukoni. — Anda ce vița san? — Andal dukoni. — Câți ani ai? — Douăzeci. — Sodengo san? (unui bărbat) / Sodenghi san? (unei femei) — Bișăngo. (bărbatul) / Bișănghi. (femeia) — Ești însurat / măritată? — Nu,

ARHITECTURA STALINISTĂ

Muzeul literaturii din Baku, Azerbaidjan. 1939 Arhitectura stalinistă a fost un curent apărut în URSS la mijlocul anilor 1930 și care a apus la mijlocul anilor 1950, fiind specific ambițiilor totalitare ale lui Iosif Stalin. Această arhitectură a îmbinat câteva stiluri, unite prin caractere comune, care deosebeau arhitectura stalinistă de celelalte curente arhitecturale din URSS (constructivismul, raționalismul) și din afară (preponderent modernismul). Rolul acesteia era monumentalismul clasic, care îmbina elemente din empire, eclicticism și art déco. După cel de-Al Doilea Război Mondial arhitectura stalinistă s-a extins, astfel, pătrunzând și în țările comuniste europene, Republica Populară Chineză și Republica Populară Democrată Coreeană. Exemplare minunate ale acestui stil în Europa putem găsi în republicile ex-sovietice, Polonia și România. Această arhitectură este prețuită de mulți iubitori de artă, slăvită de neo-naziștii și comuniștii ruși, dar și urâtă de susținătorii

ARHITECTURA FASCISTĂ ROMÂNĂ

Hala Națiunilor, București. 1938 Arhitectura fascistă în România a fost o arhitectură asemănătoare cu cea italiană, care făcea propagandă regalistă și care reprezenta progresul țării prin formele sale ultra-moderne și străine pentru România de atunci. Arhitectura fascistă a apărut în România în planul de sistematizare a capitalei din 1935. Construcțiile trebuiau să fie impunătoare, iar regalitatea să aibă o însemnătate mai mare în acest domeniu. Eu am găsit câteva clădiri care sunt niște exemple de arhitectură fascistă inspirată de la italieni sau germani. 1936 Gara se compune dintr-un pavilion principal, care constituie staţia de călători propriu-zisă, o cabină centrală de mişcare, un corp de gardă, precum şi un peron larg, în parte acoperit, de 70 m lungime, destinat pentru protejare împotriva intemperiilor. Primul exemplar este Gara Regală București-Băneasa. În anul 1935 Direcția Generală C.F.R. a hotărât să construiască două gări speciale, una situată în capita