Skip to main content

PROIECTUL SNOB: NINE AGAIN SAU NOILE PRODUCȚII APPLE




Radio Basarabia Tânără voiește să vă prezinte realitatea fiecărui an, pentru care mulți oameni sunt gata să arunce banii în aer. Corporația Apple avertizează jurnaliștii despre 9 septembrie 2015, când se vor aduna 7 mii de oameni la Bill Graham Civic Auditorium ca să vadă ce s-a inventat timp de un an în Cupertino.




Renașterea Apple TV

Aici totul rămâne la nivelul zvonurilor: cum că vechea cutiuță a mprului se va transforma într-o game console. Cum va putea concura această consolă cu produsele Microsoft și Sony încă nu se știe.

În schimb providerii declară că inginerii Apple vor realiza în noua generație Apple iOS și App Store support cu un număr enorm de jocuri și vor adăuga suport pentru controlere de joc, care sunt compatibile cu iPd, smartphoanele iPhone și playerele iPod touch. Sincronizarea va fi realizată cu ajutorul Bluetooth.

Se mai vorbește și despre o telecomandă cu touchpad și butoane mecanice, care va avea rolul de game controller.

Încă un release așteptat este suportul asistentului vocal Siri pentru meniul de bază și jocurilor propuse. Cât despre partea componentă metalică, aici specialiștii atotcunoscători, bloggerii-insideri și jurnaliștii au prorocit un procesor A8, 2GB RAM și o unitate de 32GB + interfață nouă și începutul vânzărilor din octombrie. Cu tot acest stuff consola se va scumpi: modelul de bază va costa aproximativ $199.




New oldies

iPhone 6s și iPhone 6s Plus vor avea același design ca și precedentele telefoane, dar cu alte culori și materiale. Noua generație vor fi disponibile în culorile Rose Gold, ca și ceasurile Apple Watch Edition, dar vor fi fabricate din materiale obișnuite. Promit că iPhone va înceta să se îndoaie (deși dacă IT bloggerii vor continua să-l pună îl buzunarul de la spate după care se vor așeza, nu sunt sigur că această problemă va dispărea definitiv. 


Se vorbește despre lansarea tehnologiei Force Touch, care deja e realizată la Apple Watch și la noua generației MacBook. Datorită FT, utilizatorul va putea deschide operativ diferite meniuri și să ușureze navigarea prin aplicații.

Miezul metalic noii generații a smartphoanelor de mere va fi astfel: procesor A9, care vor fi cu 20-30% mai rapide decât A8; 2GB RAM; 12 Mp camerei de bază și posibilitatea filmării în formatul 4K (ceea ce-i absolut awesome).



A doua venire a nouă septembrie

Evident că prezentarea de pe 9 septembrie nu va avea loc fără anunțarea versiunii sistemului mobil, deși despre ea s-a vorbit mult la WWDC-2015, dar în schimb vor arăta totul pe merele "vii". Geekii și jurnaliștii nu omoară speranța și așteaptă ca ajutorul vocal Siri să fie un adevărat asistent, nu doar o opțiune distractivă.



Text de: Cătălin Crețu

RBT 2015

(c)


Comments

Popular posts from this blog

PROIECTUL SNOB: O LECȚIE DE LIMBĂ ȚIGĂNEASCĂ

Țigani căldărari lângă șatră. — Să trăiți! — Să trăiți! — Te aves bahtalo! (unui bărbat) / Te aves bahtali (unei femei) / Te aves bahtale! (mai multor indivizi) - („Să fii fericit, norocos!”) — Te aves i tu! („Să fii și tu!”) — Noapte bună! — Noapte bună!  — Mai lași ă riat! — Pe sastimaste! („Să fii sănătos!”) — Mulțumesc! — Să fii sănătos! — Nais tucă! (unui om) /  Nais tumengă! (mai multor oameni) — Pe sastimaste! — Cu te cheamă? — Mă cheamă Murșa / Patrina. — Sar bușios? — Me bușuiuvav Murșa / bușiov Patrina. — De unde ești? — Sunt din Chișinău. — Katar san? — Andai Kișinev sîm. — De-al cui? — Eu sunt fiul lui Iono / fiica lui Iono. — Kasko/kaski san? — Me sîm le Ionosko șeav / Ionoski șei. — Din ce neam eși tu? — Din neamul dukoni. — Anda ce vița san? — Andal dukoni. — Câți ani ai? — Douăzeci. — Sodengo san? (unui bărbat) / Sodenghi san? (unei femei) — Bișăngo. (bărbatul) / Bișănghi. (femeia) — Ești însurat / măritată? — Nu,

ARHITECTURA STALINISTĂ

Muzeul literaturii din Baku, Azerbaidjan. 1939 Arhitectura stalinistă a fost un curent apărut în URSS la mijlocul anilor 1930 și care a apus la mijlocul anilor 1950, fiind specific ambițiilor totalitare ale lui Iosif Stalin. Această arhitectură a îmbinat câteva stiluri, unite prin caractere comune, care deosebeau arhitectura stalinistă de celelalte curente arhitecturale din URSS (constructivismul, raționalismul) și din afară (preponderent modernismul). Rolul acesteia era monumentalismul clasic, care îmbina elemente din empire, eclicticism și art déco. După cel de-Al Doilea Război Mondial arhitectura stalinistă s-a extins, astfel, pătrunzând și în țările comuniste europene, Republica Populară Chineză și Republica Populară Democrată Coreeană. Exemplare minunate ale acestui stil în Europa putem găsi în republicile ex-sovietice, Polonia și România. Această arhitectură este prețuită de mulți iubitori de artă, slăvită de neo-naziștii și comuniștii ruși, dar și urâtă de susținătorii

ARHITECTURA FASCISTĂ ROMÂNĂ

Hala Națiunilor, București. 1938 Arhitectura fascistă în România a fost o arhitectură asemănătoare cu cea italiană, care făcea propagandă regalistă și care reprezenta progresul țării prin formele sale ultra-moderne și străine pentru România de atunci. Arhitectura fascistă a apărut în România în planul de sistematizare a capitalei din 1935. Construcțiile trebuiau să fie impunătoare, iar regalitatea să aibă o însemnătate mai mare în acest domeniu. Eu am găsit câteva clădiri care sunt niște exemple de arhitectură fascistă inspirată de la italieni sau germani. 1936 Gara se compune dintr-un pavilion principal, care constituie staţia de călători propriu-zisă, o cabină centrală de mişcare, un corp de gardă, precum şi un peron larg, în parte acoperit, de 70 m lungime, destinat pentru protejare împotriva intemperiilor. Primul exemplar este Gara Regală București-Băneasa. În anul 1935 Direcția Generală C.F.R. a hotărât să construiască două gări speciale, una situată în capita