O temă actuală şi contradictorie este cea cu bieţii, nefericiţii refugiaţi din Libia, care cu turmele trec Marea Mediterană în corabii fragile, uneori se îneacă, dar cel mai des ajung la mult răbdătoarea insulă Lampedusa, visând să primească ajutor din partea Uniunii Europene. Nu toate ţările au fost de acord cu decizia Comisiei Europene de acordarea ajutorului refugiaţilor. Nu toate ţările doresc să împartă această misiune cu Italia, care are deja prea multe probleme ale ei. Estonia şi Letonia au refuzat ferm să se alăture iniţiativei, iar Ungaria a declarat că doreşte să construiască un zid la hotar cu Serbia, prin care ilegalii se strecoară spre nord. Mulţi au răspuns cu acuzaţii de "inumanitate". Mol, cum se poate, aceşti oameni au trecut o aşa cale, la patria lor îi aşteaptă dezastre, războaie şi sărăcie, iar aici au şansa de a trăi cumsecade şi nu numai. Poate că aşa e, dar iată că ţările normale din Europa ce au din asta?
Cu toţii înţelegem faptul că refugiaţii îşi riscă viaţa încercând să treacă prin Marea Mediterană în Europa, deşi ar putea să treacă în Tunis, unde după revoluţia din 2011 situaţia s-a normalizat, iar ţara se dezvoltă. Război civil nu este, deci e bine. Ar putea pleca în Algeria unde totul este stabil, sau, chiar şi în Ciad sau Niger, unde este pace. Războaie nu-s, deci supravieţuirea este garantată, întrucât aceştia vor putea primi ajutoare şi de la UNICEF. De ce nu fug încolo? Pentru că acolo va fi greu, iar Europa a devenit mai tolerantă şi mai înţelegătoare şi, negreşit, refugiaţii speră să dea de o viaţă fără griji, casă moca, nu lux, dar o viaţă decentă creată din taxele europenilor muncitori. E firesc pentru om să caute să primească mai mult fără mult efort, evident.
Ce e de făcut cu toţi aceşti refugiaţi când îi vezi venind spre malurile Europei? E simplu, nu trebuie permisă debarcarea. Plutiţi cu vaporul? Nimeni nu v-a chemat încoace. Întoarceţi-vă.
Aceleaşi acuzaţii vor continua să huiduiască această decizie, dar trebuie să înţelegem că această decizie este una bună. Trebuie să înţelegem că multiculturalismul a dat greş. Conlocuirea tuturor raselor, religiilor este imposibilă. Nu putem găzdui toată Lumea Arabă şi Africa Neagră. Europa nu-i atât de mare. Civilizaţia globală este construită pe baza valorilor occidentale pe care lumea a doua şi lumea a treia le vor învăţa, ori vor continua să înoate în sărăcie şi înapoiere. Democraţia liberală, mintea seculară şi garanţia proprietăţii - acestea sunt valorile fără de care este imposibilă dezvoltarea lumii de azi. Asia de Est a învăţat aceste valori, Rusia, unele ţări CSI, chiar şi America Latină mai devreme sau mai târziu vor ajunge la aceste valori. Lumea Islamică, dar şi Africa Neagră însă, nu au nicio şansă.
Europenii trebuie să închidă hotarele şi să ducă o politică dură în privinţa imigranţilor. Dacă vor face acest lucru, atunci deplasarea lor din lumea lor în Europa va fi mai dificilă, dar şi va permite selecţionarea "oaspeţilor" creând cadre calificate de muncă şi lăsându-i să înfrunte pe cont propriu probleme vitale. Oamenii albi şi-au aruncat haina de civilizator şi i-a lăsat pe africani pe cont propriu, ceea ce a dus la o scădere enormă a nivelului de dezvoltare de pe continent. Negrii i-au alungat pe albi, dar nu s-au gândit cum se vor descurca mai departe. Astfel, politica demografică este proastă şi rata natalităţii a scăpat de sub control. Medicina lăsată de europeni nu a reuşit să reducă mortalitatea după plecarea acestora. Ţări precum Zimbabwe sau Angola nu ştiu cum să se dezvolte pentru că au trecut brusc de sub conducerea europenilor pe cont propriu. Valorile europene nu sunt atinse. În ţări precum acestea sărăcia este peste tot, iar cetăţenii se îndreaptă spre Europa în loc să elimine aceste probleme.
Expulzarea paraziţilor, care încearcă să se strecoare în Europa, este calea de ieşire. Imigranţii ilegali trebuie nu numai trimişi înapoi, ci şi interzisă intrarea pe teritoriul European. Nu doar guvernele britanice, letone sau estone trebuie să se ocupe de aceasta, ci şi întreaga Europă. Gastarbeiterii pakistanezi (de exemplu) reprezintă un rău pentru piaţa forţei de muncă şi pentru stabilitatea societăţii, precum şi pentru modernizarea şi dezvoltarea în general. Iar faptul că bieţii şi nefericiţii refugiaţi nu-şi pot construi o viaţă normală acasă reprezintă problema lor! Lumea a treia trebuie să se maturizeze dacă vrea să supravieţuiască, pentru că Europa n-are loc pentru toţi. Probleme lor sunt ale lor şi nu europenii, americanii sau australienii trebuie să le rezolve. Trebuie să fim duri cu lumea a treia sau aceasta va trage la fund întreaga omenire.
Text de: Cătălin Creţu
RBT 2015
Comments
Post a Comment