Skip to main content

VORBIM ROMÂNEŞTE, SUNTEM ROMÂNI!


Toată lumea cunoaşte despre ocupaţia rusă a Crimeii. Toţi suntem conştienţi că o astfel de intervenţie poate fi regizate şi pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu Transnistria. Federaţia Rusă reprezintă un pericol fostele "republici surori" acest stat fiind deţinător de armament nuclear, o mulţime de tancuri, avioane militare, maşini blindate şi soldaţi fără de creier care sunt gata să lupte pentru "ţar" şi "faşîsmul" occidental. Un stat imens, puternic din punct de vedere militar, sărac, primitiv, orgolios şi mafiot. Ştim foarte bine despre războaiele dusă de Rusia pentru apărarea statalităţii sale care este de ti imperialist, şi apărarea minorităţilor rusofone sau a simpatizanţilor Matuşki Rossii (Mamei Rusia). În anul 1992 a dus război cu Republica Moldova în Transnistria; 1994-1996 a avut loc primul război din Cecenia; în 1999-2009: al doilea război din Cecenia; în 2008 a dus război cu Georgia în Osetia de Sud; acum, în 2014, începe un război cu Ucraina. Situaţia la zi este de-a dreptul morbidă în contextul căreia sunt implicate Statele Unite ale Americii şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. În anul 1994 a fost semnat Tratatul de la Budapesta dintre SUA, Regatul Unit, Federaţia Rusă şi Ucraina. Ţările semnatare erau obligate să recunoască Ucraina în hotarele RSSUcrainene; să-i garanteze independenţa şi să intervină militar în cazul unui atac asupra statului ucrainean; să nu constrângă economic statul ucrainean. Rusia a încălcat acest tratat de două ori: 1) a impus un embargo la produsele ucraineşti în 2013; 2) a introdus forţe armate pe teritoriul Ucrainei.

S-o ia dracu de Rusie că tot imperiu a rămas. Este compusă dintr-o sumedenie de subiecte federative ale naţiunilor cotropite, asuprite, asimilate, represate ş.a.m.d. Vorbesc despre faptul că după ce ruşii au intrat în Crimeea, în Kaliningrad (Koenigsbergul de cândva) a fost dat jos drapelul rus şi arborat cel german. Administraţia primăriei oraşului Kaliningrad s-a arătat separatistă cerând de la Bundeswehr (armata federativă a Germaniei) să intervină militar şi să salveze minorităţile naţionale germane din regiune. O altă ţară care are pretenţii teritoriale este Imperiul Japoniei care deja mai bine de jumătate de secol cer Rusiei retrocedarea insulelor Kurile. La fel şi insula Sahalin a aparţinut Japoniei până la cel de-Al Doilea Război Mondial. China vrea ţinutul Amuria care cândva a făcut parte din Manciuria. Ar fi tragic pentru Rusia dacă minorităţile chineze din regiune vor cere ajutor de la armata Chinei. Ţinutul Altai a aparţinut Mongoliei. Minorităţile din regiune de fapt sunt majoritari. Rusia de mult timp împarte insulele Svalbard cu Norvegia. Ar fi tragic pentru statalitatea rusă dacă Norvegia va interveni militar şi va aboli administrarea muscalilor din partea de est a regiunii.

Conform unui sondaj realizat recent 43 % din populaţia Republicii Moldova va vota pentru Uniunea Vamală, pe când 38% sunt pentru Uniunea Europeană, iar ceilalţi încă nu au decis.

De ce în puii mei vor în UV? Poate le place să fie bătuţi, maltrataţi, persecutaţi de statul rus pentru faptul că vorbeşti liber despre ceea ce nu-ţi place. De ce vor să trăiască într-un stat unde când pui întrebări te pun între bare. O ţară condusă de mafioţi, fără viitor. O închisoare în aer liber. La fel cum spune Dostoievski în "Amintiri din casa morţilor". Nimic nu s-a schimbat. După părerea mea însăşi URSS a fost un stat imperialist chiar dacă declara că luptă împotriva acestuia. Problema e în televiziunile ruseşti ce rulează la cutiile din RM. Acolo e cea mai puternică propagandă. Astfel dictatorii îşi fac imaginea. Good luck people!

Unica soluţie în apărarea pământului nostru de invazia ruşilor imperialişti, primitivi şi criminali este unire cu România sub coroană familiei regale române. Istoria a arătat că republica nu e cea mai bună soluţie pentru români. Trebuie să luptăm şi să fim sus şi tare. Trăiască România Mare!


Autor: Cătălin Creţu

(c) RBT 2014

Comments

Popular posts from this blog

PROIECTUL SNOB: O LECȚIE DE LIMBĂ ȚIGĂNEASCĂ

Țigani căldărari lângă șatră. — Să trăiți! — Să trăiți! — Te aves bahtalo! (unui bărbat) / Te aves bahtali (unei femei) / Te aves bahtale! (mai multor indivizi) - („Să fii fericit, norocos!”) — Te aves i tu! („Să fii și tu!”) — Noapte bună! — Noapte bună!  — Mai lași ă riat! — Pe sastimaste! („Să fii sănătos!”) — Mulțumesc! — Să fii sănătos! — Nais tucă! (unui om) /  Nais tumengă! (mai multor oameni) — Pe sastimaste! — Cu te cheamă? — Mă cheamă Murșa / Patrina. — Sar bușios? — Me bușuiuvav Murșa / bușiov Patrina. — De unde ești? — Sunt din Chișinău. — Katar san? — Andai Kișinev sîm. — De-al cui? — Eu sunt fiul lui Iono / fiica lui Iono. — Kasko/kaski san? — Me sîm le Ionosko șeav / Ionoski șei. — Din ce neam eși tu? — Din neamul dukoni. — Anda ce vița san? — Andal dukoni. — Câți ani ai? — Douăzeci. — Sodengo san? (unui bărbat) / Sodenghi san? (unei femei) — Bișăngo. (bărbatul) / Bișănghi. (femeia) — Ești însurat / măritat...

ARHITECTURA STALINISTĂ

Muzeul literaturii din Baku, Azerbaidjan. 1939 Arhitectura stalinistă a fost un curent apărut în URSS la mijlocul anilor 1930 și care a apus la mijlocul anilor 1950, fiind specific ambițiilor totalitare ale lui Iosif Stalin. Această arhitectură a îmbinat câteva stiluri, unite prin caractere comune, care deosebeau arhitectura stalinistă de celelalte curente arhitecturale din URSS (constructivismul, raționalismul) și din afară (preponderent modernismul). Rolul acesteia era monumentalismul clasic, care îmbina elemente din empire, eclicticism și art déco. După cel de-Al Doilea Război Mondial arhitectura stalinistă s-a extins, astfel, pătrunzând și în țările comuniste europene, Republica Populară Chineză și Republica Populară Democrată Coreeană. Exemplare minunate ale acestui stil în Europa putem găsi în republicile ex-sovietice, Polonia și România. Această arhitectură este prețuită de mulți iubitori de artă, slăvită de neo-naziștii și comuniștii ruși, dar și urâtă de susținătorii ...

ARHITECTURA FASCISTĂ ROMÂNĂ

Hala Națiunilor, București. 1938 Arhitectura fascistă în România a fost o arhitectură asemănătoare cu cea italiană, care făcea propagandă regalistă și care reprezenta progresul țării prin formele sale ultra-moderne și străine pentru România de atunci. Arhitectura fascistă a apărut în România în planul de sistematizare a capitalei din 1935. Construcțiile trebuiau să fie impunătoare, iar regalitatea să aibă o însemnătate mai mare în acest domeniu. Eu am găsit câteva clădiri care sunt niște exemple de arhitectură fascistă inspirată de la italieni sau germani. 1936 Gara se compune dintr-un pavilion principal, care constituie staţia de călători propriu-zisă, o cabină centrală de mişcare, un corp de gardă, precum şi un peron larg, în parte acoperit, de 70 m lungime, destinat pentru protejare împotriva intemperiilor. Primul exemplar este Gara Regală București-Băneasa. În anul 1935 Direcția Generală C.F.R. a hotărât să construiască două gări speciale, una situată în capita...